Aktuális

Három ember meghalt és több százan megsebesültek az új-kaledóniai zavargásokban

1,6 milliárd forintért keltek el Michael Schumacher órái egy svájci aukción

Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher Forma-1-es autóversenyző karórái kedden a Christie's genfi árverésén.

A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt. A keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni.

Kapcsolódó tartalom

Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie’s árverési házat közlése szerint kibertámadás érte.

Kiemelt képen: Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője mosolyog egy sajtótájékoztatón a belgiumi Spa-Francorchamps-ban 2012. augusztus 30-án (Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Ajánljuk még