Aktuális

Két kisteherautó és egy kamion rohant egymásba, megállították a forgalmat az autópályán

Az indiai miniszterelnök is indul a jelenleg zajló helyi választásokon

Narendra Modi indiai miniszterelnök kedden hivatalosan is benyújtotta a szükséges dokumentumokat, hogy induljon a jelenleg zajló indiai parlamenti választásokon.

A 73 éves miniszterelnök Váránasziban, a hét szent hindu város egyikében, párttársai kíséretében nyújtotta be a regisztrációs dokumentumokat. Modi korábban 2014-ben és 2019-ben is nyert ebben a körzetben.

Az indiai általános választások hat héten át tartanak, idén június 1-ig, a szavazatokat pedig június 4-én összesítik. Az országban csaknem 970 millió embernek van szavazati joga.

Kapcsolódó tartalom

A világ egyik legnépesebb országában hét szakaszban tartják a választásokat, a különböző államokban különböző időpontokban voksolnak, így a jelöltek is szakaszokban nyújtják be az induláshoz szükséges papírokat, ahhoz mérten, hogy az adott régióban mikor rendezik meg a szavazást. Váránasziban a választás június 1-re esik.

Az előzetes mérések szerint Modi hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Pártja vezet a jelenleg ellenzékben politizáló Indiai Nemzeti Kongresszus és más regionális pártok szövetségének képviselői előtt.

Kiemelt kép: Narendra Modi indiai miniszterelnök beszédet mond az országot kormányzó hindu nacionalista Bharatíja Dzsanata Párt (BJP) és szövetségesei első kampánygyűlésén az Uttar Prades állambeli Mirátban 2024. március 31-én. (Fotó: MTI/EPA/Radzsat Gupta)

Ajánljuk még