Aktuális

Szelvényeket elő! Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

Támogatásukról biztosították az orosz kormánytagok jelölését az alsóház szakbizottságai

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton rendeletet adott ki a szövetségi kormány szerkezetéről, amely 10 miniszterelnök-helyettesi és 21 miniszteri pozícióval számol. A korábbi gyakorlattal megegyezően a külügyi, a védelmi, a belügyi, az igazságügyi és a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca az államfőnek felel, a többi a kormányfőnek. Emellett a külfölddel folytatott hadiipari együttműködést koordináló szolgálatot (FSzVTSz) a védelmi tárcától az elnöki hivatal alá rendelte Putyin.

Mihail Misusztyin, a parlament alsóházának támogatásával Putyin által pénteken kinevezett kormányfő első helyettesének Gyenyisz Manturovot javasolta, aki 2012 óta vezette az ipari és kereskedelmi minisztériumot. Elődje, Andrej Belouszov új munkakörbe kerül. Hasonlóképp új beosztást kap a hivatalos közlés szerint egy másik eddigi miniszterelnök-helyettes, Viktorija Abramcsenko is.

A kormány közlekedésért és logisztikai fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettesi posztjára Misusztyin Vitalij Szavaljevet javasolta, aki korábban közlekedési miniszter volt. Dmitrij Patrusev, aki eddig az agrártárcát vezette, a mezőgazdaságért, az agrár-ipari komplexumért és az ökológiáért felelős kormányfőhelyettes lesz Abramcsenko helyett.

Kapcsolódó tartalom

Ha megszavazzák, Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettesként a gazdasági blokkért felel majd, Belouszov helyett. Kollégájának, Dmitrij Grigorenkónak a feladatkörébe a pénzügyi és felügyeleti szféra ellenőrzése mellett a digitális fejlesztés, a kommunikáció és a monopóliumellenes politika koordinálása is beletartozik majd.

Dmitrij Csernisenko felügyeli majd miniszterelnök-helyettesként az oktatási és tudományos, valamint a sportminisztériumot, a turizmusfejlesztést, az ifjúság ügyeket, a tömegtájékoztatást, a folyóirat- és könyvkiadást. Tatyjana Golikova a kormányfő elképzelése szerint az egészségügyi, a munkaügyi, a kulturális és a nemzetiségi ügyek felelőse marad, és kormányfőhelyettes marad Alekszej Overcsuk, Jurij Trutnyev és Marat Husznullin is.

Az ipari és kereskedelmi minisztérium élére Misusztyin Anton Alihanovot, a kalinyingrádi régió kormányzóját javasolta. Szergej Civiljov, Kemerovo megye kormányzója energiaügyi tárcavezető lehet. Az agrárminiszteri posztot Okszana Lut, a tárca eddigi első helyettes vezetője kaphatja meg. A sportminiszteri posztra Mihail Gyegtyarjov, Habarovszk megye kormányzója esélyes, aki egyébként a Vlagyimir Zsirinovszkij alapította Liberális Demokrata Párt tagja.

Misusztyin elképzelése szerint 11 miniszter a helyén marad: Anton Kotyakov a munkaügyi, Alekszandr Kozlov a természeti erőforrásokért felelős, Szergej Kravcov az oktatási minisztérium, Olga Ljubimova a kulturális, Makszim Resetynikov a gazdaságfejlesztési, Anton Sziluanov a pénzügyi, Mihail Murasko az egészségügyi, Irek Faizullin az építésügyi, Valerij Falkov felsőoktatási és tudományügyi, Alekszej Csekunkov keletfejlesztési, Makszut Sadajev pedig a pénzügyi tárca élén.

Az államfőnek a külügyi, a védelmi, a belügyi, az igazságügyi és a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca élére kinevezendő jelöltjeit a felsőháznak kell megneveznie, amely kedden fogja őket meghallgatni. Az alsóház a miniszterelnök-helyettesek kinevezését hétfőn, a tárcavezetőkét pedig kedden fogja plenáris ülésen megvitatni.

Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország – Az igazságért párt parlamenti frakciójának vezetője közölte, hogy 11 olyan jelölt van, akit pártja nem fog támogatni.

Ajánljuk még