Legfrissebb

Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

Az ukrán elnök az Oroszország elleni védekezést a nácik elleni második világháborús harchoz hasonlította

A második világháború európai befejezésének évfordulóján Volodimir Zelenszkij a náci Németország legyőzésére tett ukrán erőfeszítésekhez hasonlította országa jelenlegi, orosz agresszióval szembeni védekezését.

Az ukrán államfő videoüzenetében elmondta: „Nyolcvan évvel ezelőtt ukránok milliói harcoltak azért, hogy örökre legyőzzék a nácizmust (…) ma az ukránok ismét kiállnak a gonosz ellen, amely újjászületett, visszatért, és újra el akar pusztítani minket”.

Kapcsolódó tartalom

Mindenki, aki azért jött, hogy elpusztítson minket, végül el fog menekülni ukrán földről” – hangoztatta.

Az elnök a videoüzenetet szerdai látogatása során rögzítette az észak-ukrajnai Csernyihiv régióban található Jahidne településen, ahol ukrán hatóságok szerint 2022 márciusában az orosz erők több mint 350 falubelit, köztük 80 gyereket zártak be hetekre az iskola pincéjébe. Az ukrán hadsereg 2022 márciusának végén szabadította fel Jahidnét.

Zelenszkij azt mondta, hogy tíz ember meghalt ebben a bezártságban, és további 17-et megöltek. Számára az események azt mutatják, hogy milyen Oroszország a jelenlegi elnök, Vlagyimir Putyin uralma alatt. „Ha ez nem nácizmus, akkor mi az?” – tette fel a kérdést Zelenszkij.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még