Legfrissebb

Békemenet lesz június 1-jén – CÖF-CÖKA: Magyarország maradjon a béke szigete!

Kiskorúaknak tartottak érzékenyítést a nemátalakításról egy amerikai könyvtárban

| Szerző: hirado.hu
A „helyes névelők használatáról” és a nemátalakító műtétekről tartottak érzékenyítő előadást kiskorúaknak és szüleiknek az Egyesült Államokban. A szemináriumot szervező LMBTQ-aktivisták célja a „helytelen” „fiú” és „lány” kifejezések kivezetése a köztudatból.

A helyes névelők használatáról és a nemváltó műtétekkel kapcsolatban tartottak érzékenyítő előadást kiskorúaknak LMBTQ-aktivisták az Egyesült Államokban – írja a Breitbart. Az eseményt egy leszbikus házaspár tartotta egy Illinois állambeli könyvtárban, többek között azzal a céllal, hogy

a szülők tudatából kiiktassák a „fiú” és a „lány” kifejezések „helytelen” használatát.

Kapcsolódó tartalom

Az angol nyelv három különböző névmással hivatkozik a férfiakra („He/Him”), a nőkre („She/Her”) és a semleges nemű, jellemzően tárgyakra („They/Them”), azonban a genderelmélet elterjedésének köszönhetően a „magukat semleges neműként azonosító” egyedekre is lehet így hivatkozni.

Az előadást levezető szakemberek szerint tehát ezért „fontos” az érzékenyítés, mivel így könnyebben tudják a gyerekeket úgymond „saját választott nemi identitásuknak” megfelelő névmás szerint hívni.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Breitbart

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még