Időjárás

Érkezik a vihar! Jól indul a nap, aztán jön a fordulat

Sűrű füsttel égett, majd oldalára billent egy teherhajó a koppenhágai kikötőben

| Szerző: hirado.hu
Kigyulladt a portugál zászló alatt közlekedő Rix Munte hajó a Koppenhága melletti Koge kikötőjében kedd éjszaka. A nagy erőkkel kivonuló dán tűzoltóknak szerda délelőtt sikerült megfékezni a tüzet.

A teherhajónak a fém és műanyag hulladékból álló rakománya lobbant lángra eddig ismeretlen okokból – számolt be a shippingtelegraph.com hajózási hírportál.

Kapcsolódó tartalom

A sajtóban közzétett képek szerint sűrű, szürke füst gomolygott a kikötő felett, de személyi sérülés nem történt.

A dán rendőrség közleményéből nem derült ki, hogy mi okozta a tüzet.

A portugál Rix Munte teherhajó oldalára dőlve horgonyoz Koge kikötőjében, Koppenhágától délnyugatra, miután kigyulladt a fém és műanyag hulladékból álló rakománya 2024. április 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen)

A dán rendőrség hivatalos honlapján és a közösségi médiában is felszólította a helyi lakosságot, hogy maradjanak otthon, és csukják be a nyílászárókat. Helyi sajtóbeszámolók szerint szerda délelőtt sikerült eloltani a tüzet.

A portugál Rix Munte teherhajó oldalára dőlve horgonyoz Koge kikötőjében, Koppenhágától délnyugatra, miután kigyulladt a fém és műanyag hulladékból álló rakománya 2024. április 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Ida Marie Odgaard)

Kiemelt kép: A portugál Rix Munte teherhajó horgonyoz a koppenhágai Koge kikötőjében, miután kigyulladt a fém és műanyag hulladékból álló rakománya 2024. április 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen)

Ajánljuk még