Megrázó

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Pillanatokon múlt a szörnyű tragédia, de a bátor tinédzser tettére sokáig emlékezni fognak

Kitüntetésben részesült egy általános iskola diákja az Egyesült Államokban, miután megállított egy száguldó iskolabuszt, amelynek sofőrje elvesztette az eszméletét.

Egy nyolcadik osztályos fiú állította meg azt az iskolabuszt Wisconsinban, amelynek sofőrje eszméletét vesztette. A 14 éves Acie Holland levette a sofőr lábát a gázról és visszakormányozta a járművet, nehogy a szembesávba sodródjon.

Anna Young, a Glen Hills középiskola igazgatója a szülőknek küldött közleményben megdícsérte a fiút, aki sokak életét megmentette.

Acie észrevette, hogy a sofőr rosszul van, ezért odasietett hozzá, és először levette a lábát a gázról. Miután lefékezett és biztonságosan megállította a buszt, értesítette a mentőket, míg a többiket arra kérte, hogy hívják fel a szüleiket. Hálásak és nagyon büszkék vagyunk rá” – mesélte az igazgató.

A fiúnak még az is eszébe jutott, hogy felhívja a nagymamáját, aki ápolónő, és a segítségével próbálta meg stabilizálni a sofőr állapotát.

A sofőr végül visszanyerte az eszméletét és értesítette egy kollégáját, aki elvitte a gyerekeket az iskolába, amíg őt a mentők ellátták.

A 14 éves fiú egy tévécsatornának mesélte el a történteket.

Épp a telefonomat néztem, mikor feltűnt, hogy a busz nagyon felgyorsul. Ránéztem a buszvezetőre, aki nem állt meg az egyik megállónál. Láttam, hogy lelóg a feje és nem reagál semmire. Gyorsan odamentem, hogy átvegyem az irányítást, de mivel nem tudtam, hol van a kézifék, ezért nekimentem egy padkának, ami megtartotta a járművet. Jó érzés volt, hogy végig higgadt tudtam maradni, és megmentettem mások életét” – mondta a hős fiú.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI

Ajánljuk még