Fontos

Újabb olajmezőt talált a Mol Magyarországon

Valósággal földhöz csapta a 345 főt szállító Lufthansa gépet egy tanuló pilóta

| Szerző: hirado.hu
A Németországból érkező gépnek át kellett startolnia, hogy biztonságosan landolhasson Los Angelesben.

A Lufthansa egyik Frankfurtból Los Angelesbe tartó járata a hét elején meglehetősen rázós landolást hajtott végre a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren – erősítette meg a légitársaság sajtóosztálya.

A Boeing 747-8-as gép földre érkezését a Los Angeles-i Airline Videos Live kamerája rögzítette, melyen jól látszik, hogy a futóművet majd kitörve gyakorlatilag a földhöz csapja a gépet a pilóta, majd újra megpróbál landolni, végül azonban átstartol, majd néhány kör után biztonságosan leteszi a gépet.

Az LH 456-os járat fedélzetén 326 utas és 19 fős személyzet tartózkodott. A FOX 11 Los Angelesnek eljuttatott közlemény szerint gyakorló járat volt, feltételezhetően tapasztalatlan pilótával. A légitársaság hozzátette, hogy az incidensben senki sem sérült meg.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) az elmúlt hónapokban fokozta a Boeing és beszállítója, a Spirit AeroSystems felügyeletét, amelynek keretében többek között leállították a 737 Max gyártásbővítését, miután január elején az Alaska Airlines egyik Max 9 típusú repülőgépén az egyik ajtó kirepült repülés közben.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még