Időjárás

Ma vége lesz az április télnek, mutatjuk, meddig kúszik fel a hőmérő higanyszála

Kegyetlen, amit az ártatlan delfinnel tettek – nagy erőkkel keresik az elkövetőt

| Szerző: hirado.hu
Húszezer dolláros jutalmat kap az, aki nyomra vezeti a hatóságokat.

Elpusztult delfint találtak március 13-án egy Los Angeles-i strandon. A hatóságok még vizsgálják az esetet, és keresik az állat haláláért felelős személyt, illetve személyeket. Húszezer dolláros jutalmat ajánlanak fel annak, aki hasznos információjával segíti a rendőrséget nyomra vezetni.

A delfin tetemét egy helyi strandoló találta meg. A nőstény állatot az április 24-én elkészült boncolási jegyzőkönyv szerint többször meglőtték. Több golyót találtak a fejében, a gerincében és a szívében is.

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) vizsgálja a halálesetet, és a helyiek segítségét kérte, hogy megtalálják az elkövetőt, és büntetőjogi felelősségre vonhassák.

Kapcsolódó tartalom

Az elkövető, aki lelőtte az állatot, megsértette a tengeri emlősök védelméről szóló törvényt, amely kimondja, hogy bűncselekménynek minősül bármely tengeri emlős vadászata, befogása, megölése, vagy annak kísérlete.

A tengeri emlősök védelmét veszélyeztetők ellen polgári vagy büntetőeljárás indítható, és bűncselekményeik jogsértésenként akár 100 000 dollárig terjedő pénzbírsággal és egy évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatók.

Ajánljuk még