Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést: zivatarok csapnak le szerdán, néhol apró szemű jég és viharos szél is lehet

Házkutatásokat tartott az ausztrál terrorelhárítás a templomi késelés miatt

Átfogó művelet keretében házkutatásokat tartottak szerdán a hatóságok Sydneyben, az ausztrál nagyvárosban április 15-én történt templomi késes támadással összefüggésben – jelentette a szövetségi és új-dél-walesi állami rendőrség, valamint az Ausztrál Biztonsági Hírszerző Szervezet közös terrorelhárítási csoportja.

Reece Kershaw szövetségi rendőrfőnök a folyamatban lévő nagyszabású és összevont akcióról szűkszavúan annyit közölt, hogy azt a további tervezett terrorcselekmények megakadályozása céljából indították, és „a közbiztonságot jelenleg nem fenyegeti veszély”. A szerdai akció további részleteit a nap folyamán hozzák nyilvánosságra – fűzte hozzá.

A Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templomban április 15-én elkövetett, a rendőrség által terrorcselekménynek minősített támadás gyanúsítottja – egy 16 éves fiú – ellen múlt pénteken emelt vádat az ügyészség.

A tinédzser a szemtanúk szerint arabul beszélt Mohamed próféta megsértéséről, miután az élőben, online közvetített istentisztelet alatt késsel többször is megszúrta Mar Mari Emmanuel püspököt és Isaac Royel tiszteletest.

Kapcsolódó tartalom

Csupán két nappal a templomi támadás előtt egy férfi Sydney felkapott keleti városrészében, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban szintén késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített. A hatóságok ebben az ügyben azonban kizárták, hogy terrorcselekményt történt volna, az elkövető ugyanis kifejezetten nőket vett célba.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még