Baleset

Két katonai helikopter ütközött gyakorlatozás közben, tízen meghaltak

Máris több nagy kiterjedésű erdőtűz ég Kanada nyugati részén

Máris több nagy kiterjedésű erdőtűz keletkezett Kanada nyugati, aszály sújtotta részén az utóbbi napokban, a hatóságok attól tartanak, újabb „katasztrofális” nyár elé néznek.

A Csendes-óceán partján fekvő Brit Columbia tartományban, Cariboo régióban egy ember okozta erdőtűz már 1600 hektárt felperzselt, a lángok a múlt hét végén gyorsan terjedtek, és a tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni. A közelben élőket még nem kellett evakuálni.

Brit Columbia tartományban jelenleg 110-nél is több aktív erdőtüzet tartanak számon, ezek közül több még tavaly keletkezett. A térségben „hihetetlen mértékű a szárazság”, és az erdőtüzek szezonja idén különösen korán kezdődött

– mondta el az AFP francia hírügynökségnek Madison Dahl, a helyi tűzoltóság munkatársa.

Kapcsolódó tartalom

A szomszédos Alberta tartományban 66 helyen ég a növényzet, ezek közül 36 esetben még a 2023-as szezonban keletkezett erdőtűzről van szó.

Tavaly Kanada történetének legpusztítóbb erdőtűz-szezonját élte át: az országban több mint 15 millió hektár terület égett le, és mintegy 230 ezer embert kellett evakuálni a fenyegető lángok miatt. Az oltási munkálatok alatt nyolc tűzoltó életét vesztette.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még