Videó

Kivágódott a sorból az autó, nekidurrant a szalagkorlátnak majd pörgött a tetején az M1-es autópályán

Kína rágalomnak nevezte a németországi kémkedési vádakat

Kína visszautasította kedden azokat az állításokat, miszerint a kínai titkosszolgálat kémkedési műveleteket folytat Németországban, és rágalomnak minősítette az állításokat.

„A híresztelés mögött álló szándék teljesen nyilvánvaló: nevezetesen Kína megrágalmazása és elnyomása, valamint a Kína és Európa közötti együttműködés légkörének aláásása” – mondta pekingi sajtótájékoztatóján a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

„Kína mindig is ragaszkodott a kölcsönös tisztelet és a más államok belügyeibe való bele nem avatkozás elvéhez” – hangsúlyozta a szóvivő.

Németországnak túl kell lépnie a hidegháborús mentalitáson” – mondta.

A szóvivő azt követően reagált, hogy hétfőn Karlsruhéban a német szövetségi ügyészség jelentése szerint a német hatóságok három embert vettek őrizetbe a kínai titkosszolgálat javára végzett kémkedés gyanújával.

Kedden az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt európai parlamenti listavezetőjének egy munkatársát is őrizetbe vették, akiről szintén azt gyanítják, hogy az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásokról és a Németországban tartózkodó kínai ellenzékiekről információt osztott meg a kínai hírszerzéssel.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még