Aktuális

Öt évig bujkált a hatóságok elől, most végre bilincs került a csuklójára

Gál Kinga: Sokatmondó, hogy az EP elutasította a konzervativizmus konferencia ellehetetlenítésének ügyéről javasolt vitát

Sokatmondó, hogy az Európai Parlament balliberális többsége elvetette a konzervatívok EP-frakciójának azon kérését, hogy az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén vegye napirendre a múlt héten Brüsszelben tartott Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megkísérelt ellehetetlenítésének ügyét – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke kedden Strasbourgban.

Az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva Gál Kinga arra hívta fel a figyelmet, hogy a szólásszabadság védelmében javasolt EP-vita megtartásáról szóló szavazáskor összeállt az egész balliberális oldal, hogy egy ennyire jogos felvetés ne kaphasson vitalehetőséget abban az Európai Parlamentben, ahol – mint kiemelte – mindenről lehet vitázni.

Kapcsolódó tartalom

Mindaz, ami a múlt héten a konferencia körül történt, nevezetesen, hogy három brüsszeli kerület polgármestere is megpróbálta megakadályozni a konferencia megtartását, azt bizonyítja, hogy a balliberális oldalon nem létezik a véleménynyilvánítás és a gondolatnyilvánítás szabadsága. A jogállamiság is addig fontos, ameddig az az ő érdekeiket szolgálja – jelentette ki a fideszes politikus.

Gál Kinga elmondta, hétfőn levéllel fordultak az Európai Parlament elnökéhez, és ebben az ügy melletti kiállásra szólították fel Roberta Metsolát azok az európai parlamenti képviselők, akik a múlt héten részt vettek a konferencia vitáin. „A kérdés súlyossága megköveteli, hogy érdemi választ és egyértelmű kiállást várhassunk el az ügy mellett” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: az, hogy a történtek miatt az EP-képviselők nem emelnek szót, jól mutatja az Európai Parlament jelenlegi állapotát. A magyar képviselő sokatmondónak nevezte azt is, hogy az emberijog-védő civil szervezetek közül egy sem látott problémát a rendezvény betiltásában, ahogy a véleménynyilvánítás, a sajtó- és gondolatszabadságot hangosan védő EP-képviselők sem szóltak semmit sem, amikor a gondolatrendőrség akciója zajlott.

Kapcsolódó tartalom

Álszent, kettős mércével mérő politikai közösséggel van dolgunk. Nem engedjük magunkat elhallgattatni” – fogalmazott.

Gál Kinga végezetül hangsúlyozta: változás kell Brüsszelben, mert csak ez tud ebben a teljesen felborult értékrendű politikai világban rendet tenni. Csak a változás tud véget vetni a képmutató baloldali álláspont terjedésének, a kettős mércének. „Össze kell fognunk, hogy a június 9-i európai parlamenti választás valódi változást hozzon az Európai Parlamentben” – tette hozzá nyilatkozatában a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még