Rendkívüli

Támadás ért egy iraki katonai támaszpontot

Megöltek két polgármesterjelöltet Mexikóban

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Holtan találtak két polgármesterjelöltet Mexikóban pénteken, ezzel tizenhétre emelkedett a június másodikán tartandó választások előtt meggyilkolt jelöltek száma.

Az egyik jelöltet, Noé Ramos Ferretizt az észak-mexikói határ menti Tamaulipas államban ölték meg. Ferretiz Ciudad Mante város polgármesteri posztjáért indult az ellenzéki Nemzeti Akciópárt és az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) koalíciójának színeiben, amely 2000-ig kormányozta Mexikót.

Tamaulipas régóta szenvedője a drogkartellek területi háborúinak.

Egy másik polgármesterjelöltet a déli Oaxaca államban öltek meg. Alberto García San José Independencia városban jelöltette magát. Az oaxacai állami ügyészség szerint Garcíát a város közelében lévő víztározó egyik szigetén agyonverték.

„Nem hagyjuk, hogy erőszak döntsön ezeken a választásokon” – írta Alejandro Moreno, a PRI vezetője a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Kapcsolódó tartalom

A mexikói drogkartellek gyakran követnek el merényleteket polgármesterek és polgármesterjelöltek ellen, hogy így próbálják ellenőrzésük alá vonni a helyi rendőrséget vagy pénzt kizsarolni az önkormányzatoktól.

Ajánljuk még