Interjú

Hallgassa vissza Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjúját

A kormányhadsereg több tagjával végzett az Iszlám Állam Szíriában

Huszonnyolc szíriai katonával és kormánypárti fegyveressel végzett az Iszlám Állam terrorszervezet két támadásban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat pénteken.

Csütörtök este a dzsihadisták egy katonai autóbuszra nyitottak tüzet a közép-szíriai Homsz tartományban. A támadásban a szíriai hadsereg, illetve egy kormánypárti fegyveres csoport 22 tagját ölték meg. Az áldozatok többsége a palesztin harcosokból álló al-Kudsz Brigádhoz tartozott.

A másik támadást az ország keleti részén, az iraki határ közelében hajtották végre Deir-ez-Zór tartományban, Bukamal város mellett. Az Iszlám Állam ott hat szíriai katonával végzett – közölte az OSDH.

Bár az Iszlám Állam 2019-ben vereséget szenvedett Szíriában, és harcosai az ország sivatagos területére szorultak vissza, a radikális csoport megmaradt tagjai továbbra is véres támadásokat hajtanak végre elsősorban a kormányerők és a kurd területek biztonsági erői ellen.

Az év eleje óta az OSDH összesítése szerint a terrorszervezet 268 katonát és kormánypárti fegyverest ölt meg különböző rajtaütések és robbantásos merényletek során Deir-ez-Zór, Homsz és Rakka tartományban.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még