Időjárás

Jön a zápor és a jégdara

Törölközőbe csavart újszülöttet találtak a parkban, lenyomozták az anyát 40 évvel a tragédia után

| Szerző: hirado.hu
1984 karácsonyán egy tinédzser életet adott gyermekének, majd magára hagyta. Az újszülött tragikus halála 40 éven át megoldatlan volt, egészen egy nemrégiben készített DNS-vizsgálatig.

A most 57 éves Catherine Crumlich, aki teljesen átlagos és hétköznapi életet élt, férjével és két felnőtt fiával, mindössze 17 éves volt, amikor a Morris megyei Mendhamben egy patak partján hagyta újszülött gyermekét egy törölközőbe és nejlonba csavarva.

A tragikus halálesetet 1984-ben gyilkoságként kezelték, mivel az orvosszakértő akkor megállapította, hogy a baba még életben volt, amikor a New Jersey-i park patakpartján hagyták.

Az elhunyt kislányt egy helyi pap, Michael Drury tiszteletes keresztelte meg és Marynek nevezte el. Az eset országos címlapokra került.

Kapcsolódó tartalom

Az ügy 40 évig megoldatlan maradt. Egészen tavaly szeptemberig, amikor is az újszülött DNS-ét sikerült összekötniük egy, a rendszerben talált férfiéval. A nyomozóknak ezzel az anyát is sikerült lenyomozniuk, aki már hétköznapi életet élt férjével és fiaival Dél-Karolinában.

Az apa, aki mindössze 19 éves volt 1984-ben és nem tudni, hogy valaha is tudott volna lánya születéséről és haláláról, 2009-ben elhunyt.

Catherine Crumlich-t a múlt héten ítélte el a bíróság egy év börtönbüntetésre, amit két év próbaidő követ majd. A most 57 éves nő bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában. Michael Wright bíró az ítélet meghozatalakor több szempontot is figyelembe vett, többek között az elévülést valamint azt, hogy Catherine kiskorú volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Az ítélet egy évtizedek óta húzódó ügy végét jelentette.

Kapcsolódó tartalom

Mary kisbabát két fiú találta meg karácsony másnapján 1984-ben. A kislány a halála idején még nem volt 1 napos sem.

A gyermeket a templom temetőjében helyezték örök nyugalomra. Drury atya minden év karácsonyán kilátogatott a sírhoz, amelybe Izajás próféta idézetet vésték: „..én nem feledkezem meg rólad! Íme, tenyerembe véstelek”.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még