Időjárás

Jön a zápor és a jégdara

Az anya testével védelmezte újszülöttjét, friss hírek érkeztek a sydney-i terrortámadásban megsérült kisbabáról

| Szerző: hirado.hu
A gyermek azért élhette túl a támadást, mert 38 éves édesanyja a testével védelmezte.

A 38 éves Ash Good egyike volt annak a hat embernek, akit egyetlen késes támadó gyilkolt meg a sydney-i plázában történt ámokfutás során április 13-án.

A nő újszülött gyermekével volt a bevásárlóközpontban, amikor a támadás történt. Ash a saját testével védelmezte gyermekét, akit most kiengedtek az intenzív osztályról. Az anya belehalt a sérüléseibe.

A kórházba szállítottak között volt Good 9 hónapos kislánya is, aki mellkasi és kézsérüléseket szenvedett – jelentette a BBC. A kislány állapota stabil, ezért kiengedték az intenzívről.

Kapcsolódó tartalom

A támadót Joel Cauchi néven azonosítottak. A férfit egy rendőr lőtte le nem sokkal azután, hogy egy bátor szemtanú szembeszállt az elkövetővel a mozgólépcsőn.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök a hősies tette miatt, a francia származású Damien Guerotnak öröké tartó letelepedési engedélyt adott, miután a férfi éppen a közelmúltban kérte vízuma meghosszabbítását Ausztráliában.

A támadás többi áldozatát a 25 éves Dawn Singleton, a 47 éves Jade Young, a 30 éves Faraz Tahir, az 55 éves Pikria Darchia és a 25 éves Cheng Yixuan néven azonosították – írja a BBC.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még