Aktuális

Megdöbbentő videón, ahogy autóval betolattak az Andrássy úti luxusüzletbe hogy kirabolják

Tiltakoznak az LMBTQ-aktivisták, amiért megtiltották a kiskorúak hormonkezelését az Egyesült Államokban

| Szerző: hirado.hu
Felháborodásuknak adnak hangot a transznemű LMBTQ-aktivisták, amiért az amerikai Legfelsőbb Bíróság nem hajlandó hozzájárulni a kiskorúak nemváltásához. Eddig 21 államban fogadtak el olyan törvényjavaslatot, amely megakadályozza a kiskorúak nemváltását.

Felháborodásukat fejezték ki transznemű LMBTQ-aktivisták Idaho államban, az Egyesült Államokban, amiért az amerikai Legfelsőbb Bíróság nem támogatja a kiskorúak hormonterápiás nemváltását – írja a The Blaze.

Kapcsolódó tartalom

Idaho-ban 2023-ban tiltották be a pubertás blokkolók szolgáltatását, valamint a kiskorúakon végzett hormonterápiás és sebészeti nemváltó beavatkozásokat, a törvény továbbá úgy rendelkezik:

akár 10 év szabadságvesztéssel is sújtható az az egészségügyi szakember, aki 18 év alattiakon végez nemváltó beavatkozást.

Kapcsolódó tartalom

A helyi bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy folytatódhat az eljárás azoknak, akik keresetet nyújtottak be a bíróságon a törvénnyel kapcsolatban. Kezdetben a tiltás visszavonására akarták rávenni a helyi törvényhozást, a Legfelsőbb Bíróság azonban ehhez nem járult hozzá, és csak a keresetet benyújtó két tinédzser számára engedélyezték a nemváltó beavatkozást.

„Szörnyű bírósági döntéssel tiltották el az idahói transzgyerekeket az egészségügyi kezeléstől. Emiatt gyerekek fognak meghalni!!!”

– írta bejegyzésében egy LMBTQ-aktivista az X.com-on

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság az idahói esethez hasonló keresetekkel fog foglalkozni Tennessee és Kentucky államból, eddig 21 államban hoztak korlátozást a kiskorúakat is érintő nemváltó beavatkozásokkal szemben.

Forrás: The Blaze.com

A kiemelt kép illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még