Aktuális

Megdöbbentő videón, ahogy autóval betolattak az Andrássy úti luxusüzletbe hogy kirabolják

Szörfözők közé úszott be egy migránsokat szállító hajó az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok határvédelmének megerősítésére szólított fel a kaliforniai San Diego megye vezetése, miután egy migránsokat szállító motoros bárka szörfözők közé úszott be Carlsbad városánál.

Az incidensről készült videófelvételeken látható, amint a partot érő motorcsónakból 16 ember kiugrik, majd néhányukkal elhajt egy, a közelben várakozó terepjáró, míg többen a helyi turistanegyedben próbálnak meg elvegyülni.

Kapcsolódó tartalom

A feltételezhetően illegálisan az országba érkező bevándorlókról készült felvételek tovább szították az amerikai bevándorlási vitát, amely a november 5-i elnökválasztás egyik központi témája a hivatalban lévő demokrata Joe Biden és a republikánus kihívó, Donald Trump között.

Négy város és San Diego megye pártfüggetlen hivatalainak választott tisztségviselői hétfőn sajtótájékoztatót hívtak össze a mexikói határtól mintegy 80 kilométerre északra fekvő Carlsbad közelében, ahol a határ biztonságosabbá tételéért szólaltak fel, és bírálták az amerikai bevándorlási politikát.

Nem engedhetjük meg, hogy az emberek csak úgy csónakokon rontsanak be a partjainkra. Szigorúbb büntetésekre van szükség az embercsempészekkel szemben. Arra van szükségünk, hogy az állami és a szövetségi tisztviselők több erőforrást biztosítsanak számunkra, legyen szó akár a parti őrségről vagy a nemzeti gárdáról” – mondta Jim Desmond megyei vezető az újságíróknak.

Kapcsolódó tartalom

A kaliforniai partok mentén a tengeren megkísérelt embercsempészési akciók száma a 2020-as 308-ról 2023-ban 736-ra emelkedett – tette hozzá Desmond amerikai központi adatokra hivatkozva.

A szóban forgó körzetben is illetékes Mike Levin demokrata képviselő hétfőn szorgalmazta az amerikai képviselőház republikánus vezetésénél, hogy bocsássák szavazásra azt a határozati javaslatot, amely 12-ről 24 tengeri mérföldre emelné azt a hatótávolságot, amelyen belül a vám- és határőrség járőrei a tengeren tevékenykedhetnek.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még