Időjárás

Nagyot fordult az időjárás: képeken a havazás!

Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

| Szerző: hirado.hu
Leállította a rendőrség azt a brüsszeli konferenciát, amelyen Orbán Viktor és több európai politikus szólalt volna fel ma és holnap. Még reggel írt arról a hvg, hogy a második helyszín is lemondta a rendezvényt. A Mandiner cikkéből viszont kiderült, hogy végül sikerült egy harmadikat találni, ahol el is kezdődött a konferencia.

Délelőtt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán fotókat is megosztott az akkor már zajló rendezvényről. Bejegyzéséhez azt írta: a szólásszabadság győzni fog! Hatalmas az érdeklődés a nemzeti konzervatívok brüsszeli találkozója iránt.

Elemzők szerint a szélsőbaloldali Antifa mozgalom és a baloldali brüsszeli polgármester nyomására akarják elhallgattatni a békepárti gondolkodókat.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyben később jött az újabb fordulat, amikor megjelent a rendőrség a helyszínen és gyakorlatilag biztonsági okokra hivatkozva betiltották a rendezvényt.

Orbán Viktor miniszterelnök is közzétett egy bejegyzést Facebook-oldalán az eseményekről.

Azt írta: „Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják. Nincs mese, június 9-én el kell mondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még