Aktuális

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Megtalálták a baltimore-i hídomlás utolsó áldozatának holttestét

| Szerző: hirado.hu
Közel három héttel a tragédia után, kiemelték a vízből a negyedik testet is.

Újabb holttestet találtak április 14-én, miután a baltimore-i Francis Scott Key hídnak ütközött egy teherhajó március 26-án – közölték a mentőcsapatok egy sajtóközleményben. A férfi a hídomlás utolsó áldozata, akinek a holttestét keresték a folyóban.

Az áldozatot április 15-én azonosították, azonban a család kérésére az illető nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

Március 26-án hajnalban, amikor a szingapúri zászló alatt közlekedő konténerhajó meghibásodást jelzett, percek múlva bekövetkezett a tragédia. A hajó nekiütközött a Francis Scott Key híd pillérének, aminek következtében az átkelő nagy része leomlott. A hatóságok az utolsó pillanatban lezárták a forgalmat a hídon, de a szerencsétlenségnek így is voltak halálos áldozatai.

Nyolc építőmunkás dolgozott a hídon, amikor az összeomlott. Két férfinek még azelőtt sikerült elmenekülnie, hogy a teherhajtó becsapódott. A hat holttest közül hármat már korábban megtaláltak, kettőt egy piros pickup fogságában, egyet pedig egy meg nem nevezett helyen.

Kapcsolódó tartalom

A Synergy és a Grace Ocean, a hajó tulajdonosai egy héttel a tragédia után bírósági beadványt nyújtottak be, hogy korlátozzák jogi felelősségüket, ami rutinszerű, de fontos eljárás az amerikai tengerjog alapján peresített ügyekben. Egy marylandi szövetségi bíróság fogja végső soron eldönteni, hogy ki a felelős a katasztrófáért.

Ajánljuk még