Aktuális

Sopron felett csapott villám a repülőbe, egy másik gép is hasonlóan járt

Krasznogorszki merénylet: Megerősítette a nyomozás a kapcsolatot a terroristák és az ukrán „nacionalisták” között

Megerősítette a kapcsolatot a nyomozás Crocus City Hall koncertterme elleni terrortámadás elkövetői és az ukrán „nacionalisták” között – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára kedden egy arhangelszki tanácskozáson.

„A nyomozás során megerősítették és eljárásügyileg rögzítik a terrortámadás közvetlen elkövetőinek kapcsolatát az ukrán nacionalistákkal” – mondta.

Patrusev, aki további részletekbe nem bocsátkozott, azt ígérte, hogy

a terrortámadás elkövetői, a bűntársaik és a szervezők el fogják nyerni méltó büntetésüket, „függetlenül attól, hogy hol rejtőznek, és hogy hogyan próbálják eltüntetni a bűncselekmény nyomait”.

A Moszkva melletti Krasznogorszkban lévő Crocus City Hallban március 22-én este követték el a modern Oroszország történetének egyik legnagyobb terrortámadását. A merénylettel kapcsolatban, amelyben 145 ember vesztette életét, eddig 11 gyanúsítottat tartóztattak le.

Kapcsolódó tartalom

Patrusev egyébként az arhangelszki fórumon az etnikai enklávék kialakulása elleni fellépést sürgetett, valamint a migráció szférájában elkövetett jogsértések megszűntetését, tekintettel arra, hogy az illegális migráció táptalaja a bűncselekményeknek, beleértve a terrorista és szélsőséges bűncselekményeket is.

Az orosz külügyminisztérium kedden közölte, hogy

csütörtökön Pekingben orosz-kínai konzultációt tartottak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemről, a tárcák illetékes osztályai vezetőinek szintjén.

A felek kitértek az egyebek között a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában és Afganisztánban jelentkező biztonsági fenyegetésekre, és megvitatták a szakirányú együttműködés erősítésének terveit mind kétoldalú alapon, mind a nemzetközi szervezetekben.

A moszkvai tájékoztatás szerint kínai diplomaták határozottan elítélték a Crocus City Hall elleni terrortámadást, és leszögezték a terrorfenyegetés elleni közös fellépés fontosságát.

Kiemelt kép: A Crocus City Hall kulturális központ Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én. (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Ajánljuk még