Aktuális

Hatalmas lángok csaptak föl Koppenhága egyik legrégebbi épületében

Frank Füredi: Brüsszelben a szólásszabadság nem létezik

A szólásszabadság, ami annyira fontos volt Európának, az új, a jelenlegi Brüsszelben már nem létezik – jelentette ki Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli központjának vezetője Brüsszelben kedden.

A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) szünetében az MTI-nek nyilatkozva Frank Füredi elmondta, a belga fővárosban három kerületi polgármester próbálta megakadályozni a rendezvény megtartását. Mindhárman jelezték: büszkék arra, hogy meggátolják a rendezvényt.

Kapcsolódó tartalom

Bátornak nevezték magukat, mert nem hagynak beszélni bennünket” – fogalmazott.

Azt mondta, Brüsszelt a szólásszabadsággal és a demokráciával ellenséges erők foglalták el, akik a szólásszabadságot feláldozzák az intolerancia oltárán. Az Európai Unió szívében kudarcot vall az az erőfeszítés, hogy megőrizze minden polgár jogát a gyülekezéshez és a politikai gondolatok szabad megvitatásához – tette hozzá.

Katasztrofálisnak nevezte, hogy a kerületi vezetők megfenyegették azokat a beszállító cégeket is, amelyek a rendezvény kiszolgálására szerződtek a szervezőkkel. A jelenlegi helyszínt biztosító kerület arra szólította fel az üzemeltetőt, hogy kapcsolja le a villanyáramot az egész épületben, ellehetetlenítve ezzel a rendezvény megtartását. Kis totalitárius vezetőként működnek – húzta alá Füredi, majd hozzátette: morális magasságokból beszélnek, miközben teljesen természetesnek tartják, hogy a konzervatív véleményeket elhallgattatják.

Kapcsolódó tartalom

Mi a konferencián nem forradalmat tervezünk, hanem különböző álláspontok szerint komoly politikai kérdésekről beszélünk” – fogalmazott, majd hozzátette: Magyarországon ilyen elképzelhetetlen. Ilyen legfeljebb a kommunista idők alatt volt elképzelhető.

Sok tapasztalatom van Nyugaton, de ilyesmi még sosem fordult elő. Ez az új világ Nyugaton” – tette hozzá Frank Füredi.

Ajánljuk még