Fontos

Jeruzsálemből jelentjük: Izraelben az emberek az óvóhelyeken ülve, a tévében figyelték, ahogy a Vaskupola elhárítja az iráni csapásokat

Jeruzsálemből jelentjük: Izraelben az emberek az óvóhelyeken ülve, a tévében figyelték, ahogy a Vaskupola elhárítja az iráni csapásokat

Szombaton késő éjjel Irán több száz drónnal és rakétákkal támadást indított Izrael ellen. Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, az emberek óvóhelyekre mentek. Shiri Zsuzsa, a közmédia jeruzsálemi tudósítója szerint a veszély azóta elmúlt, az országba visszatért az élet, az emberek fejében azonban továbbra is ott van egy esetleges újabb támadás, vagy egy izraeli válaszcsapás gondolata.

Akik az otthonaikban élték meg a támadást, azok kizárólag a televízión keresztül követhették az eseményeket. A szombat éjjeli órákban óriási tüzijátékot lehetett látni az izraeli égbolton, az ország nagy részén légiriadót rendeltek el, a lakosokat az óvóhelyekre küldték. A drónok és rakéták hadát azonban több mint 99 százalékos sikerrel visszaverte a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer, még az ország határain túl” – idézte fel a rendkívüli eseményeket a tudósító.

Kapcsolódó tartalom

Izraelben az élet azóta visszatért a rendes kerékvágásba. Az emberek dolgozni mentek, a boltok kinyitottak, egyedül az iskolák és a felsőoktatási intézmények tartanak zárva, előbbik a tavaszi szünet, utóbbik a vizsgaidőszak miatt. Annak ellenére azonban, hogy az élet újraindult,

az emberek fejében továbbra is ott van egy esetleges újabb támadás, vagy egy izraeli válaszcsapás gondolata

– fogalmazott a tudósító.

Kapcsolódó tartalom

Mint arról beszámoltunk, szombaton késő éjjel Irán több száz drónnal és rakétákkal támadást indított Izrael ellen. Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, az emberek óvóhelyekre mentek.

A támadásban, amely öt órán keresztül tartott, egy gyerek megsérült, Izrael déli részén pedig károk keletkeztek egy katonai bázison. Az iráni drónok, cirkáló- illetve ballisztikus rakéták többségét még a levegőben megsemmisítette a Vaskupola nevű izraeli rakétavédelmi rendszer.

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elítélte a támadásokat. A kormányfő vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még