Rendkívüli

Irán több tucat drónt indított Izrael ellen

Hetekig zúgott a füle, egy kilencórás műtét után derült ki, mi okozza az idegesítő tünetet

| Szerző: hirado.hu
Az anyuka éjszakánként alig tudott aludni a hangtól, azt azonban egy percig sem sejtette, hogy betegsége ennyire súlyos.

A tragikus sorsú édesanya kezdetben azt hitte, a jobb fülében hallható idegesítő fülzúgás nem más, mint tinnitus, azaz hanginger hiányában fellépő hangérzet, mely bár megelehetősen zavaró betegség, terápiával és gyógyszeres kezeléssel sok esetben gyógyítható.

Az 55 éves Denise Wingfield fül-orr-gégésze is erre a betegségre gyanakodott, de elrendelt a biztonság kedvéért egy MRI vizsgálatot, ami alapján rendellenességet találtak a nő az agyában. Egy hónappal később kilencórás, éber koponyaműtétnek vetették alá, mely során kiderült, hogy a betegnek egy igen ritka, úgynevezett 2-es stádiumú oligodendrogliomája, azaz egy lassan növekvő, idegszövet eredetű agydaganata van.

Kapcsolódó tartalom

A bristoli anyuka ezután hat hetes sugárterápián és négy kemoterápiás kezelésen esett át, de állapotát az orvosai a mai napig is figyelemmel kísérik, mivel a kezelések ellenére 2024 januárjában kiderült, a tumor még mindig növekszik.

„Amikor éjszaka próbáltam aludni, hangosabbnak tűnt, de egész nap hallottam, azt azonban egy pillanatig sem gondoltam, hogy agydaganat okozná. Mivel a daganatom lassan növekszik, az orvosaim még kivárnak, mielőtt más kezelési tervbe kezdenénk, de kilátásban van a kemoterápia egy kevésbé drasztikus változata is. Bár ijesztő a tudat, hogy még mindig növekszik, rendszeresen vizsgálnak, ami némi megnyugvást nyújt.”

– nyilatkozta a Daily Mailnek Denise.

Kapcsolódó tartalom

Wingfield 2019 októberében került egy specialistához, és még ugyanezen év novemberében diagnosztizálták nála a 2-es stádiumú oligodendrogliómát. Mint mondta, a komoly nyitott koponyaműtétje után igyekezett teljes életet élni: sokat utazott a gyermekeivel, rendszeresen sportol, túrázik, biciklizik és úszik.

Bár hamar elfárad és néha a szédül is, azonban nem adja fel a küzdelmet. Denise mindemellett elkötelezett támogatója az agytumorkutatásnak, rendszeresen szervez programokat, mellyel igyekszik felhívni a figyelmet erre a betegségre.

Ajánljuk még