Megrázó

Több méter mélyen fúródott a földbe a kisrepülő Ráckeresztúron

Migrációs paktum: von der Leyen óriási eredményről beszélt, de Orbán Viktor szerint Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek

Minden eddiginél nagyobb veszély Magyarországra a migránsok betelepítése – ez a kormány álláspontja a szerdán elfogadott brüsszeli migrációs paktumról. A jogszabálytervezet ugyanis fellazítaná a szigorú magyar menekültügyi szabályozásokat, ezzel pedig Magyarországon is migránsgettók jöhetnek létre. A paktum támogatói eközben a szolidaritást és az Európai Unió határainak biztonságát hangsúlyozzák.

Mosolyogva sétáltak a bevándorlók szombat délelőtt a szajaveói migránstábornál, ahol csütörtök éjjel lövöldözés volt az ott lévők között. Az M1 értesülései szerint afgán migránsok csaptak össze, egyikük vállát el is találta egy golyó. Őt kórházban ápolják, a lövöldöző elmenekült. Nemcsak a tábor dolgozói, a migránsok is megrémültek a történtek miatt.

Szerencsére nem voltam itt, amikor lövöldöztek. Azt mondták: két ember verekedett össze, majd előkerültek a fegyverek. Később megérkezett a rendőrség és mindent átvizsgáltak” – mondta egy arcát nem vállaló marokkói férfi, akit megfenyegettek a migránsok, hogy ha beszél az esetről, akkor neki is baja eshet.

Kapcsolódó tartalom

Óriási eredmény Európa számára” – értékelte a szerdán elfogadott migrációs paktumot az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen szerint a paktummal biztonságosabbá válnak Európa határai.

A magyar kormány álláspontja azonban az, hogy minden eddiginél nagyobb veszély Magyarországra a migránsok betelepítése. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán azt írta,

a migrációs paktum egy újabb szög az EU koporsójában. Az egység halott, a biztonságos határok nincsenek többé. A miniszterelnök hozzátette,

Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek!

Kapcsolódó tartalom

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón megerősítette, továbbra is elutasítják a migránsok kötelező elosztását, és azt, hogy bármilyen büntetést fizessen az ország. Arra is emlékeztetett, hogy még a migrációt támogató balliberális oldalt is megosztotta a paktum.

„Még az európai parlamentben, ahol 70-80 százalékban a bevándorlás nagy barátai ülnek, ott is csak 55-56-57 százalékos többséggel mentek át ezek a jogszabálytervezetek, úgyhogy abban a sajátos helyzetben vagyunk, hogy csak csatlakozni tudunk a lengyel miniszterelnökhöz, Donald Tuskhoz, aki világossá tette, hogy Lengyelország a migránsok elosztását nem fogja végrehajtani” – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kapcsolódó tartalom

A migrációs paktum szerint azokat az országokat, amelyek nem hajlandók migránsokat befogadni, bevándorlónként 8 millió forintra büntetnék.

Húszezer euró egy migráns ára, le kell cserélni Brüsszel háború- és bevándorláspárti vezetését – ez olvasható Zsigmond Barna Pál véleménycikkében, amit a Magyar Nemzet közölt. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára azt írta, a paktum szemben áll az európai emberek, köztük a magyarok döntő többségének az akaratával.

Kapcsolódó tartalom

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en arról beszélt, hogy

a migrációs paktum nem kezeli, hanem elmélyíti a 2015 óta tartó migrációs válságot.

„Egy brüsszeli központ meghatározza azt a jogszabálytervezet szerint, hogy egyes országokba, így például Magyarországon, milyen tömegben fogad, EU kapacitású migránstáborokat, migránsgettókat kellene hogy létrehozzunk, ott milyen ütemben kellene elbírálnunk a benyújtott menekültkérelmeket, az, hogy kik jönnek ezekbe a menekülttáborokba, szintén az európai bizottság döntené el” – fejtette ki.

Kapcsolódó tartalom

Bakondi György kiemelte: Magyarországnak a migránsok 28 százalékát kellene befogadni, a befogadás kritériumainak nem megfelelő menekülteket pedig a magyar adófizetők pénzén kellene visszautaztatni a hazájukba. Hozzátette: ha Magyarország megtagadja az illegális migránsok befogadását, akkor személyenként 8-9 millió forintnak megfelelő eurót kell fizetnie, amely kétségtelenül egy büntetés.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még