Megrázó

Több méter mélyen fúródott a földbe a kisrepülő Ráckeresztúron

Hős rendőrnő lőtte le a plázában embereket lemészároló ámokfutót

Hatra emelkedett a Sydney-i késelés halálos áldozatainak száma. Az egyik sérült ugyanis a kórházban életét vesztette. A támadó egy forgalmas bevásárlóközpontban késelt meg kilenc embert, köztük egy csecsemőt. Az elkövetőt egy rendőr lelőtte, miután a férfi feléje fordult és kést emelt rá.

Nagy erőkkel vonult ki az új-dél-wales-i rendőrség egy bevásárlóközponthoz Sydney-ben, miután helyi idő szerint nem sokkal délután fél négy előtt késes támadásról kaptak bejelentést.

Egy férfi válogatás nélkül szúrta meg a járókelőket az ausztráliai üzletsoron. A hatóságok kiürítették a bevásárlóközpontot, lezárták a környéket és mindenkit arra kértek, hogy maradjon távol a késelés helyszínétől.

Volt, aki egy üzletben keresett menedéket, miután lövés dördült az épületben.

Láttunk valakit, aki megsérült. Mint mindenki, mi is csak figyeltük, hogy mi történik. Aztán láttuk, ahogy emberek rohannak felénk, majd lövést hallottunk, ekkor a férjem berángatott egy üzletbe. Ott az eladó megpróbálta bezárni a bejáratot, de nem tudta, így bementünk az irodába, ahol be lehetett zárni az ajtót és ott voltunk, amíg a rendőrség értünk nem jött” – emlékezett vissza egy nő.

Kapcsolódó tartalom

Később a rendőrség közölte, az egyik járőr nyitott tüzet a támadóra, a férfi pedig belehalt a sérülésbe.

Egy rendőrnő azonnal megjelent a helyszínen, bement az épületbe és szembeszállt az elkövetővel.

Gyorsan haladt a támadó mögött, majd amikor a férfi megfordult és kést emelt, rálőtt. A támadó életét vesztette” – nyilatkozta Anthony Cooke az Új-Dél-Wales-i rendőrfőnök-helyettes.

Az áldozatok között egy gyerek is van, a halottak száma pedig még emelkedhet, mert több embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az elkövető indítékait a hatóságok még vizsgálják.

Kiemelt kép: EPA/Steve Markham

Ajánljuk még