Aktuális

Amerikai értesülések szerint Irán bármelyik pillanatban megtámadhatja Izraelt

Zsigmond Barna Pál: Brüsszel máris fenyegeti Magyarországot, hogy hajtsa végre a migrációs paktumot

Brüsszel máris fenyegeti Magyarországot, hogy hajtsa végre a migrációs paktumot, máskülönben kötelezettségszegési eljárást indítanak hazánk és a szintén tiltakozó Lengyelország ellen – írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán pénteken.

Zsigmond Barna Pál közölte: a baloldali többségű Európai Parlament a napokban szavazta meg a paktumot, amellyel minden eddiginél nagyobb erővel rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok kötelező betelepítését.

Az államtitkár közölte, a brüsszeli migrációs paktum kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni. Egyrészt követelik, hogy „engedjük be a migránsokat a határon, és az országon belül bíráljuk el az illegálisan és sokszor erőszakosan érkező migránsok kérelmeit”.

Ezzel gyakorlatilag migránsgettók jönnének létre az országon belül, ami hatalmas biztonsági kockázatot is jelentene a magyar településeknek és magyar embereknek – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.

Hozzátette, másrészt kötelező migránskvóta alapján rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok betelepítését:

„ha nem hajtjuk végre a betelepítést, akkor húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem telepített migráns után”.

Brüsszel tehát minden eddiginél erősebb eszközökkel „akarja ránk kényszeríteni a migránsokat, a dollárbaloldal pedig ebben is Brüsszel és a Soros-hálózat követeléseit teljesítené, ha a Gyurcsány vezette baloldal lenne hatalmon, már rég elkezdték volna a migránsok tömeges betelepítését” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Kapcsolódó tartalom

Leszögezte: a kormány álláspontja változatlan: Magyarországot meg kell védeni a migránsok betelepítésétől. A magyar emberek többször, egyértelműen kifejezték, nem akarják, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen – idézte fel az államtitkár.

Álláspontja szerint a baloldali és brüsszeli bevándorláspárti politika következményeit nem terhelhetik Közép-Európára. „Nem fogadunk el olyan európai döntéshozatalt, amely a magyar emberek feje fölött kényszerítené rá bármit az országra” – hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy a paktum elfogadását követően Donald Tusk lengyel miniszterelnök is leszögezte, Lengyelország nem vesz át egyetlen bevándorlót sem más tagállamoktól,

illetve nem hajlandó fizetni azért, hogy ne jöjjenek olyan emberek Lengyelországba, akikkel a lengyelek nem akarnak együtt élni. Donald Tuskkal ebben teljes mértékben egyetért a magyar kormány – jelezte Zsigmond Barna Pál.

Azt írta, Magyarország és Lengyelország nyílt tiltakozása után „egyből meg is érkezett a brüsszeli fenyegetés”: az Európai Unió belügyi biztosa máris kötelezettségszegési eljárással zsarolta meg a migrációs paktumot megszegő tagállamokat.

A migrációs paktum csak akkor válik érvényessé, ha az Európai Parlament után az Európai Tanács is megszavazza – mutatott rá az államtitkár. Megjegyezte: „Brüsszel még arra se volt képes, hogy megvárja a végleges döntéshozatalt, máris elkezdte a migrációellenes tagállamok zsarolását”.

„Brüsszelben változás kell, olyan brüsszeli vezetésre és európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik megvédik Európát és Magyarországot a migrációtól és a háborútól” – közölte Zsigmond Barna Pál.

Kiemelt kép: Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még