Aktuális

Tordy Gézát április 18-án helyezik örök nyugalomra

Hidvéghi Balázs: A Fidesz elutasítja a migrációs paktumot!

A Fidesz elutasítja az Európai Parlament (EP) által tárgyalt migrációs paktumot – jelentette ki a Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az EP brüsszeli ülésén, szerdán.

Az EP napirendjén szerepel az európai migrációs paktumról szóló javaslat. A politikus a Facebookon ennek apropóján tette közzé az ülésén elhangzott felszólalását.

Hidvéghi Balázs szerint ez a vita valójában soha nem a menekültek megsegítéséről szólt, hiszen mindenki segíteni akar a bajbajutottakon.

Ez a vita lényegében arról szól, hogy képesek vagyunk-e megőrizni európai identitásunkat és meg tudjuk-e védeni az európai életmódot, normákat, hagyományokat és kultúrát – mondta.

A tömeges migráció támogatása mindezt veszélyezteti.

A tömeges migráció valójában a társadalom átalakítását célzó projekt, amelyet az európai emberekre erőltetnek, a legtöbb esetben anélkül, hogy a véleményüket és a beleegyezésüket kérnék – mondta a politikus.

Az illegális tömeges migráció a társadalom széteséséhez vezet, lerombolja az európai normákat és tönkreteszi a közbiztonságot

– tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy ennek a katasztrófának az első jelei már számos nyugat-európai városban láthatóak. Példaként említette, hogy Franciaországban a francia élet részévé váltak a brutális, borzalmas gyilkosságok. A Migráció következtében romlik a közbiztonság, az állam fokozatosan elveszíti az ellenőrzést, miközben a közhatalom egyre inkább kicsúszik a kezéből – sorolta.

„Magyarországon továbbra sem adjuk fel az életmódunk, biztonságunk és kultúránk védelmét. A magyar embereket többször megkérdezték erről, és minden esetben elutasították a tömeges, illegális migrációt. Pontosan ezért határozottan elutasítjuk ezt a paktumot”

– jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A videóhoz csatolt szövegben a képviselő úgy fogalmaz: „a migráció tönkreteszi Európát! Veszélyezteti a kultúránkat, a hagyományainkat és sok esetben már az életünket is. Nyugat-Európa nagyvárosaiban ugyanis már olyan mértékben leromlott a közbiztonság, hogy azt akár csak 20 éve még el sem tudtuk volna képzelni. Mi, magyarok, ebből biztosan nem kérünk. Ezért nemet mondunk a brüsszeli migrációs paktumra!”

Kiemelt kép: Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport tagjai (balról-jobbra): a lengyel Patryk Jaki, az osztrák Harald Vilimsky, a spanyol Jorge Buxade Villalba, Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője és a francia Jean Paul Garraud közös sajtótájékoztatót tart, melyen ellenzik az uniós migrációs csomag megszavazását az Európai Parlamentben, Brüsszelben, 2024. április 10-én (Fotó: EPA/Olivier Hoslet)

Ajánljuk még