Aktuális

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Előkerült a baltimore-i hídomlás harmadik áldozatának holtteste

| Szerző: hirado.hu
A 38 éves Maynor Suazo-Sandoval holttestét több mint egy héttel azután találták meg, hogy a baltimore-i Francis Scott Key hídnak ütközött egy teherhajó. Joe Biden a helyszínre látogatva ismét botrányosan szerepelt, amikor az áldozatokra való emlékezés helyett szinte csak magával foglalkozott.

A Washingtontól északra fekvő kikötőváros két és fél kilométeres hídjának egy része március 26-án omlott össze, miután egy teherhajó a hídszerkezetnek ütközött. Három áldozat maradványait még mindig keresik.

Pickup a folyó mélyén

Pénteken találták meg annak a harmadik építőmunkásnak a holttestét, aki a múlt heti balesetben vesztette életét – közölték a hatóságok. Brandon Scott, Baltimore polgármestere péntek este jelentette be, hogy

Maynor Suazo-Sandoval holttestét kiemelték a Patapsco folyóból.

Suazo-Sandoval egyike annak a hat építőmunkásnak, akik a március 26-i tragédiában meghaltak.

Kapcsolódó tartalom

Korábban a 35 éves Alejandro Hernández Fuentes és a 26 éves Dorlian Castillo Cabrera maradványait sikerült fellelni és azonosítani. Az ő holttestüket egy piros pickup teherautóban találták meg, amely 7 és fél méter mélyen feneklett meg a Patapsco folyó közepén.

Biden újabb baklövése

A Dali teherhajó a kora reggeli órákban csapódott a hídnak, ahol egy építőbrigád éppen kátyúzott a hídszerkezeten. Az ütközés előtt a hajón áramkimaradás volt, de még épp időben sikerült leadni a vészriasztást, így a rendőrség le tudta állítani a hídra vezető járműforgalmat.

Kapcsolódó tartalom

Joe Biden elnök pénteken tett látogatást a katasztrófa helyszínén, ahol ígéretet tett a híd újjáépítésére. Az elnök látogatása során adott nyilatkozta felháborodott reakciókat szült, egyesek szerint ugyanis

Biden az áldozatok helyett ismét csak önmagáról beszélt,

nem törődve a hozzátartozók fájdalmával.

A Fox News megjegyzi: az eset hasonló ahhoz, amikor a tűzvész sújtotta Hawaiin járva egy, az otthonában történt konyhatűzről beszélt az újságíróknak.

Kiemelt kép: Hídomlás miatti forgalomelterelés Baltimore-ban 2024. március 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

Ajánljuk még