Aktuális

Orbán Viktor megérkezett Bosznia-Hercegovinába

Orbán Viktor megérkezett Bosznia-Hercegovinába

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor csütörtökön megérkezett Bosznia-Hercegovina fővárosába, Szarajevóba – derült ki a miniszterelnök Facebook-oldaláról.

„Megérkeztünk Szarajevóba. Bosznia-Hercegovina stabilitása és fejlődése mindannyiunk érdeke. Együtt van esélyünk megállítani a migrációt, és új lendületet adni az európai gazdaságnak” – írta Orbán Viktor a Facebookon.

Mint ismert Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor csütörtökön és pénteken Bosznia-Hercegovinában tárgyal. Csütörtökön Szarajevóban az államszövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket a miniszterelnök a magyar–boszniai kétoldalú kapcsolatokról és aktuális európai ügyekről.

Pénteken a boszniai Szerb Köztársaság elnökével, Milorad Dodikkal tárgyal Banja Lukában, ahol egy üzleti fórumot is megnyitnak.

Kapcsolódó tartalom

Szerdán Bukarestben tárgyalt a magyar kormányfő.

A miniszterelnök először megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, majd a román miniszterelnökkel, valamint a román közlekedési miniszterrel Bóka János, az európai uniós ügyek minisztere társaságában.

Orbán Viktor ezt követően az EU Stratégiai Menetrend 2024–2029 bukaresti előkészítő megbeszéléséhez csatlakozott Horvátország, Belgium, Szlovénia miniszterelnökével, Románia elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még