Fontos

Csikos Sándor lett a nemzet színésze

Orbán Viktor a migráció megállításáról és az EU-bővítésről tárgyal Bosznia-Hercegovinában

| Szerző: hirado.hu
Bosznia-Hercegovinába utazott csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnök kétnapos látogatásra érkezett.

„Megérkeztünk Szarajevóba. Bosznia-Hercegovina stabilitása és fejlődése mindannyiunk érdeke. Együtt van esélyünk megállítani a migrációt, és új lendületet adni az európai gazdaságnak” – írta Orbán Viktor a Facebookon.

A kormányfő elsőként Borjana Kristoval, Bosznia-Hercegovina minisztertanácsának elnökével tárgyalt, majd a magyar delegáció egy munkamegbeszélést is folytatott.

Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat Borjana Kristóval, a bosznia-hercegovinai miniszterek tanácsának elnökével Szarajevóban 2024. április 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

Borjana Kristo köszönetét fejezte ki Magyarországnak, amiért támogatja Bosznia EU-csatlakozását. Orbán Viktor kijelentette, hogy a két ország együtt fog dolgozni, és azt mondta: vissza nem térő lehetőség a magyar soros elnökség Bosznia uniós csatlakozásának a felgyorsítására.

Orbán Viktor miniszterelnök találkozója a bosznia-hercegovinai államelnökség tagjaival, Denis Becirovic soros, bosnyák elnökkel (b), a szerb Zeljka Cvijanoviccsal (b3) és a horvát Zeljko Komsiccsal (b4) Szarajevóban 2024. április 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

A kormányfő pénteken egy üzleti fórumon is részt vesz, valamint tárgyal a Boszniai Szerb Köztársasági elnökkel. Milorad Dodik a tárgyalás után személyesen adja majd át a magyar miniszterelnöknek a népe legnagyobb kitüntetésének számító Boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendjét.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) tárgyalást folytat a bosznia-hercegovinai államelnökség tagjaival, Denis Becirovic soros, bosnyák elnökkel (j2, háttal), a szerb Zeljka Cvijanoviccsal (j, háttal) és a horvát Zeljko Komsiccsal (j3, háttal) Szarajevóban 2024. április 4-én. Orbán Viktor mellett Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (b), Pósa Krisztián, Magyarország szarajevói nagykövete (b4), Bíró Marcell, a miniszterelnök nemzetbiztonsági fõtanácsadója (b5) és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófõnöke (b6) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

Ajánljuk még