Aktuális

Deutsch Tamás: Összeállt a Fidesz–KDNP EP-listája

Senki sem érti, mi történt a gimnáziumban: rejtélyes mérgezéses tünetekkel kerültek kórházba a diákok és a tanárok

Egyelőre nem lehet tudni, miért kerültek mérgezéses tünetekkel kórházba az egyik temesvári gimnázium diákjai és tanárai. Legkevesebb harminc tanulónak és tizenkét oktatónak emésztőrendszeri panaszai voltak, de az egészségügyi hatóságoknak nem sikerült megállapítaniuk, mi okozhatta a tömeges megbetegedést. Jelenleg a laboratóriumi eredményekre vár mindenki.

Szerdán nem volt tanítás a temesvári Loga Főgimnáziumban. A Temes megyei tanfelügyelőség azután döntött úgy, hogy felfüggeszti az oktatást, hogy több gyerek lett rosszul.

Később kiderült, nemcsak diákok hanem tanárok is mérgezéses tünetekkel kerültek kórházba.

„Négyemeletes az iskolánk épülete. Minden emeleten két-három diák betegedett meg. Nem tudtunk rájönni, mi lehet az oka. Még én is rosszul lettem, betelefonáltam a sürgősségire. Fájt a hasam, hányingerem volt, ájulás környékezett, dideregtem” – mondta Violeta Bantila, Loga Főgimnázium főigazgatója.

Tizennyolc gyerek került be szerda reggel a temesvári gyermekkórházba. Közülük már többen hazamehettek. Egyelőre senki nem tudja, mi okozhatta a mérgezéses tüneteket, de azt gyanítják, a folyosókon lévő vízgáp számlájára írható a fertőzés.

 A tanintézetnek nincs étkezdéje, sem diákotthona, a földgáz sincs bevezetve az épületbe, és fertőtlenítés vagy rágcsáló- és rovarirtás sem volt a közelmúltban.

Sorin Ionescu, Temes megye alprefektusa elmondta, a katasztrófavédelem egy mobil laboratóriummal szállt ki, és mindenhonnan mintát vettek.

Kapcsolódó tartalom

Az egyik helyi hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a tüneteket trópusi betegség okozta, amelynek vírusával az iskolából valaki a külföldi utazása alatt fertőződhetett meg.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még