Aktuális

Kisteherautó és kamion ütközött, hatalmas a torlódás az M1-esen

Orbán Viktor Bukarestben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Bukarestben megbeszélést folytat Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, majd a román miniszterelnökkel, végül uniós tagállami kormányfőkkel és az Európai Tanács elnökével – tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A kormányfő munkamegbeszélést folytat Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, Sorin Grindeanu közlekedési miniszter, valamint Bóka János, az európai uniós ügyek minisztere társaságában.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor szerda este az EU Stratégiai Menetrend 2024–2029 bukaresti előkészítő megbeszéléséhez csatlakozik Horvátország, Belgium, Szlovénia miniszterelnökével,

továbbá Románia elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen.

A Stratégiai Menetrend az uniós intézményi ciklus végén elfogadandó dokumentum, ami a következő intézményi ciklusra irányadó stratégiai kihívásokat vázolja fel, és útmutatást ad az EU intézményeinek. A Menetrendet az állam- és kormányfők fogadják el, a döntés előtt pedig több alkalommal, több európai városban kisebb csoportokban tanácskoznak a dokumentumról.

Kiemelt kép: Marcel Ciolacu román kormányfő (j) hivatalában fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) Bukarestben 2024. április 3-án (fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még