Baleset

Videón, ahogy turistabusz ütközött villamossal Budapesten

Mintha a Dűne homokférge lenne! Bizarr lényt fedeztek fel az angliai tengerparton

| Szerző: hirado.hu
Egy parton sétáló férfi találta meg a tetemet Devonban, és az interneten kért segítséget, hogy beazonosítsa a különös és egyben hátborzongató lényt.

Ez egy homokféreg a Dűnéből? – tették fel az internetezők a kérdést, amikor a múlt héten meglátták a Devon tengerpartján talált lényt, aminek szájában, hasonlóan körkörösen helyezkednek el a fogak, mint Frank Herbert klasszikusának férgénél.

A bizarr, körülbelül 80 centis élőlényt a 26 éves Will Miles találta meg az Exmouth Marina közelében lévő strandon, és képet is közzétett a Facebookon. A fotó alapján hamar kiderült, hogy a félelmetes állat valójában egy tengeri ingola, mely hal arról ismert, hogy kiszívja zsákmánya vérét, innen származik a köznyelvben a vámpírhal elnevezése.

„Nagyon feltűnő volt, a part középső részén feküdt, és olyan volt, mint egy óriási pióca, éles fogakkal teli szívófejjel”

– nyilatkozta a lény felfedezője.

Kapcsolódó tartalom

Az Egyesült Királyságban egykor széles körben elterjedt faj volt, de mára már ritkán bukkannak fel, és akkor is csupán tetemeik vetődnek a partra. Visszaszorulásukért az alacsony vízminőséget okolják, míg a folyókban az ember által létrehozott épített akadályok szorítják vissza a szaporodásukat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még