Aktuális

Botswana megfenyegette Berlint: 20 ezer elefántot küldenének Németországba

Több diák életét vesztette, amikor egy hűtőkocsi véletlenül közéjük hajtott

Hat általános iskolás diák életét vesztette és tizennégyen megsérültek, amikor egy hűtőkocsi véletlenül közéjük hajtott kedden a dél-iraki Bászra kormányzóságban – közölte a bagdadi belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a teherautó sofőrje elvesztette az irányítást járműve felett a fékrendszer meghibásodása miatt és a jármű al-Harta nevű település általános iskolájának diákjai közé hajtott, akik éppen az útszélen haladtak – közölték a helyi hatóságok és szemtanúk.

Egészségügyi források szerint a gyerekek közül többen válságos állapotban vannak súlyos fejsérülések miatt. Mohammed asz-Szudáni miniszterelnök – hivatalának közlése szerint – a szerencsétlenség haladéktalan kivizsgálását rendelte el.

Kapcsolódó tartalom

Az INA iraki hírügynökség szerint a sofőrt őrizetbe vették. A kormányzóság területén három napos gyászt hirdettek. Tavaly több mint hétezer közúti balesetet regisztráltak Irakban.

Ezek túlnyomó többsége az utak rossz állapotára, a forgalomjelző táblák hiányára, illetve a közlekedésbiztonsági szabályok elhanyagolására voltak visszavezethetők az Emberi Jogok Iraki Főbizottsága nevű jogvédő szervezet szerint.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még