Időjárás

Jön a drasztikus fordulat, érkezik a hidegfront és az eső

Felháborodást okozott Biden döntése, hogy transzgender napnak nyilvánította húsvétvasárnapot

| Szerző: hirado.hu
Az idei húsvétvasárnapot Joe Biden amerikai elnök a transzgender láthatóság napjává nyilvánította. Az amerikai konzervatívok megdöbbentőnek, felháborítónak és inzultálónak nevezték a Fehér Ház deklarációját.

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy a Fehér Ház „a transz láthatóság napjának” nyilvánította húsvét vasárnapot. „Mindez része annak a hadjáratnak, amit a Joe Biden-adminisztráció évek óta folytat a keresztény hit ellen” – fogalmazott a volt elnök szóvivője.

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31-e már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Idén, az amerikai választások évében, a nemzetközi nap egybeesik húsvét vasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor – a legközelebb 2086-ban lesz –, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken a Fehér Ház külön, direkt erre az alkalomra írt közleményben deklarálta, hogy március 31-e a Transznemű Láthatóság Napja.

Kapcsolódó tartalom

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll” – írta Biden elnök a kereszténység legnagyobb ünnepére, húsvétvasárnapra szóló bejelentésben.

Amint erre számítani lehetett, a közösségi média „felrobbant” a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől, és a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el – olvasható a Világgazdaság hasábjain.

A kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: EPA/ALLISON JOYCE)

Ajánljuk még