Aktuális

Késes támadás ért Londonban egy iráni ellenzéki újságírót

Éjszakai klubban ejtett túszokat egy robbanószerekkel felszerelkezett fegyveres

Több embert is túszul ejtettek a kelet-hollandiai Ede városában szombat kora reggel, a jelek szerint terrorista indíték nélkül – közölte a holland rendőrség a közösségi médiában publikált közleményében.

Több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, a város központjában lévő épülethez. Az eset környezetében 150 lakást evakuáltak egy „önmagára vagy másokra veszélyt jelentő személy” miatt, kordont állítottak fel és arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak távol a környéktől.

Simon Klok rendőrségi szóvivő az AP hírügynökségnek annyit mondott el, hogy embereket ejtettek túszul Ede városában, közülük három időközben kiszabadult, de nem közölt további részleteket az incidensről. Az X platformon közzétett rendőrségi közlemény szerint „jelenleg nincs jele terrorista indítéknak”.

Kapcsolódó tartalom

A de Telegraaf című országos napilap több névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a helyi Petticoat nevű éjszakai klubban ejtett fogságba embereket egy fegyverekkel és robbanószerekkel felszerelkezett férfi. A NOS műsorszolgáltató riportere egy távirányítású robotot, valamint tűzszerészeket és védőfelszerelésben lévő rendőröket látott a helyszínen.

Az Amszterdamtól 85 kilométerre délkeletre fekvő Ede városban készült felvételeken rendőrök és tűzoltók voltak láthatóak az utcákon, a lezárt területen. Az NS vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Ede városba tartó és onnan induló járatokat felfüggesztették.

Kiemelt kép: EPA/Persbureau Heitink

Ajánljuk még