Baleset

Három személyautó ütközött össze, torlódik a forgalom az autópályán

Moszkva kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját

Oroszország kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját, válaszul Chisinau hasonló intézkedésére – közölte az orosz külügyminisztérium pénteken a honlapján.

A tárcához a nap folyamán bekérették Moldova moszkvai nagykövetét, és tájékoztatták a döntésről. A minisztérium tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy korábban nemkívánatos személynek nyilvánították a chisinaui orosz diplomáciai képviselet egyik alkalmazottját.

Kapcsolódó tartalom

A chisinaui orosz nagykövetet múlt héten értesítették róla, hogy a diplomáciai képviselet egyik munkatársát persona non grata-nak nyilvánították.

Az orosz diplomaták pénteken azt is elítélték, hogy Chisinau megtiltotta egy orosz delegáció belépését Moldovába. A küldöttség az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) európai regionális konferenciájának 34. ülésszakán vett volna részt a moldovai fővárosban május 14-17. között.

Az orosz külügyminisztérium a nagykövettel azt közölte, hogy Moldova visszaél a vendéglátó ország státusával, és nyíltan átpolitizálja a FAO tevékenységét. Moszkva szerint az efféle „önbíráskodás” durván sérti azt a kötelezettséget, hogy minden tagállamnak biztosítani kell a részvételt az ENSZ-rendezvényen.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még