Aktuális

Sikerrel zárult a magyar űrhajósjelöltek izolációs tréningje a HUNOR-programban

Hatalmas daru segédkezik a baltimore-i hídomlás roncsainak eltávolításában

Az Egyesült Államok keleti partjának legnagyobb daruja érkezett pénteken a baltimore-i hídomlás helyszínére, hogy részt vegyen a Francis Scott híd roncsainak eltávolításában és a hajózási útvonal megtisztításában.

A hatóságok bejelentése szerint a helyszínen felállított daru 1000 tonna megmozdítására képes. Szombaton pedig már egy másik daru is a híd romjainak közelében lesz, az 400 tonnát tud megmozdítani.

Kapcsolódó tartalom

Az építmény acélszerkezetének és az autóút törmelékeinek kiemelését és a munkálatok előkészítését az amerikai hadsereg hadmérnöki egysége irányítja a parti őrséggel közösen. A munkában a haditengerészet is részt vesz.

Shannon Gilreath ellentengernagy, a parti őrség vezető tisztje elmondta, hogy a romok átfogó felmérésére van szükség ahhoz, hogy a hidat olyan darabokra tudják vágni, amelyeket a daruk képesek felemelni. Prioritásnak nevezte Baltimore kikötőjének újranyitását.

A korábbi közlések szerint a kikötő zárva tartása naponta súlyos károkat okoz, nemcsak Maryland állam számára, de az egész Egyesült Államok gazdaságának, mert a kikötő országos szinten meghatározó az autók, valamint mezőgazdasági eszközök szállításában.

Kapcsolódó tartalom

Joe Biden elnök csütörtökön 60 millió dollár azonnali forrást hagyott jóvá Maryland állam számára, és korábban azt ígérte, hogy a szövetségi kormány a teljes újjáépítést állja. Az újjáépítés évekbe telhet, és az előzetes számítások legkevesebb 400 millió dolláros költséget valószínűsítenek.

Wes Moore, Maryland kormányzója csütörtöki tájékoztatóján a romok eltávolítását rendkívül bonyolult feladatnak nevezte, és hozzátette, hogy hosszú munka következik. A médiában megszólaló szakértők szerint heteket vehet igénybe a hajózási útvonal szabaddá tétele.

Az állam vezetője az elsődleges feladatok közé sorolta a halálos áldozatok közül még meg nem talált négy ember maradványainak felkutatását is. A keresőbúvárok munkáját csütörtökön felfüggesztették, mert veszélyessé vált a munka a roncsok és törmelék között, ahol a látótávolság gyakorlatilag nulla. A rendőrségi illetékesek azt közölték, hogy azok a járművek, amelyekben a további áldozatokat sejtik, a romok között vannak.

Kapcsolódó tartalom

A hídszerencsétlenségben a feltételezések szerint hat ember vesztette életét, mindannyian a hídon dolgozó karbantartó munkások voltak. Két holttestet egy furgonban szerdán megtaláltak. Két embert közvetlenül a híd összeomlása után élve sikerült kimenteni a vízből.

Az áldozatok mexikói, guatemalai, salvadori és hondurasi származásúak.

A hídomlást az okozta, hogy egy meghibásodott konténerszállító nekiütközött. Az irányíthatatlanná vált hajó vészjelzést adott le az ütközés előtt, ezért a rendőrségnek a híd forgalmát sikerült időben leállítania, de a karbantartó munkásokat már nem tudták értesíteni. A megjelent felvételek alapján a hídon egy perccel annak összedőlése előtt még járművek közlekedtek.

A kedd kora hajnali katasztrófa körülményeinek felderítésén dolgozó szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság már meghallgatta a hajó kapitányát és vezető tiszteket, valamint a két révkalauzt, aki szintén a fedélzeten tartózkodott az ütközés pillanatában.

Kapcsolódó tartalom

A több ezer konténert szállító szingapúri zászló alatt hajózó Dali tengerjáró a Francis Scott Key Brigde egyik tartópillérének ütközött, a híd ezután másodpercek alatt összeomlott.

A Patapsco folyó torkalata felett ívelő híd teljes hossza 2,6 kilométer volt, és mintegy 55 méterrel magasodott a víz fölé.

Ajánljuk még