Baleset

Hét kilométeres torlódás alakult ki baleset miatt Budapest felé

Oroszország súlyos légicsapást mért Harkivra

Egy civil meghalt és 19-en megsebesültek, köztük négy gyermek az északkelet-ukrajnai Harkiv városára mért szerdai orosz légicsapás következtében – közölték helyi tisztségviselők csütörtökön.

Szerhij Bolvinov, Ukrajna második legnagyobb városának egyik rendőrségi vezetője a Telegramon azt írta, hogy a háború kezdete óta ez volt az első alkalom, hogy Oroszország irányított légibombákat vetett be Harkivban.

Volodimir Timosko harkivi rendőrparancsnok szerint UMPB D-30 típusú fegyverről lehet szó, amely a légibomba és rakéta keveréke.

A megyeszékhely 14 épületét találat érte, a nagyváros sürgősségi sebészeti intézete is megrongálódott.

Harkiv megye ügyészsége azt közölte, hogy egy 12 éves gyerek meghalt a Harkivtól délkeletre fekvő Borova városára mért orosz tüzérségi csapásban.

Volodimir Zelenszkij elnök az X-en förtelmesnek nevezte az „orosz terroristák” Harkiv és más ukrán városok ellen intézett támadásait, és sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy küldjenek több légvédelmi rakétát és vadászgépet Ukrajnának.

Kapcsolódó tartalom

Az ukrán légierő csütörtökre virradóra az Oroszország által indított 28 drón közül 26-ot megsemmisített – közölte a kijevi főparancsokság. Az iráni gyártmányú drónok Kelet-, Dél- és Délkelet-Ukrajna egyes részeit támadták.

A Zaporizzsjai terület kormányzója a Telegramon közölte, hogy a régió fővárosában két nő megsebesült, amikor a törmelék egy lakóházba csapódott.

Oroszország az elmúlt napokban fokozta Ukrajna elleni támadásait, több rakétatámadást indított Kijev ellen, és országszerte csapásokat mért az energetikai infrastruktúrára.

Ajánljuk még