Aktuális

Több embert keresnek a Baltimore-nál összeomlott négysávos folyami híd acélroncsainál

Nekiütközött egy hajó, papírmaséként omlott össze a híd – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Összeomlott egy két és fél kilométeres híd egy része kedd hajnalban az amerikai Baltimore városban, miután nekiütközött egy teherszállító hajó, több gépjármű a vízbe zuhant – közölték a helyi hatóságok.

Áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések. Maryland állam tűzoltósága az incidenst tömegbalesetnek nevezte, információik szerint jelenleg húsz embert keresnek a Patapsco folyó vízében.

A hatóságokat reggel 1:30 körül riasztották egy Baltimore-ból induló hajó miatt, amely nekiütközött híd egyik tartóoszlopának. A híd az ütközés következtében omlott össze – közölte Kevin Cartwright, a baltimore-i tűzoltóság kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó tartalom

A hídon az ütközés pillanatában számos gépjármű, köztük egy vontató tartózkodott.

Helyi idő szerint hajnal fél 2-kor csapódott egy teherhajó a baltimore-i Francis Scott Key hídnak, az ütközést követően a hajótest kigyulladt, majd elsüllyedt. Az incidens során több jármű is a vízbe zuhant – látható az X közösségi felületen megosztott videofelvételen.

A Synergy Marine Group hajózási társaság keddi közleményében megerősítette, hogy a Dali elnevezésű, szingapúri zászló alatt közlekedő konténerhajójuk ütközött neki a baltimore-i hídnak. A 290 méteres hajó legénységének nem esett baja.

A négysávos közúti hídon tavaly 847 158 személyautó és kisteherautó haladt át, több, mint bármely más kikötői hídon az Egyesült Államokban.

A Francis Scott Key (1779-1843) ügyvédről, íróról és költől, az amerikai himnusz szövegének szerzőjéről elnevezett hidat 1977-ben adták át a forgalomnak.

Kiemelt kép forrása: Youtube/The Guardian

Ajánljuk még