Fontos

Brüsszelből üzent Orbán Viktor

Brüsszelből üzent Orbán Viktor

| Szerző: hirado.hu
Csütörtök délután elkezdődött Brüsszelben az uniós csúcs. Orbán Viktor miniszterelnök szerint a legfontosabb téma az ukrán gabonaügy.

„Indul a brüsszeli csúcs. A legfontosabb kérdés az ukrán gabona ügye. Az ukrán dömping lassan tönkreteszi az európai és a magyar gazdákat. A magyar álláspont világos: meg kell védenünk a gazdáinkat!” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Posztjához egy képet is mellékelt, amin Giorgia Meloni olasz kormányfővel látható.

Mint ismert, csütörtök délután megkezdődött az Európai Tanács kétnapos ülése az unió fővárosában. A megbeszélések középpontjában az Ukrajnának nyújtható további támogatás, a biztonság és védelem, a Közel-Keleten kibontakozó helyzet, az uniós bővítés, a külkapcsolatok, a migráció és a mezőgazdaság helyzete áll.

Kapcsolódó tartalom

Az uniós csúcs előtt megtartották az Európai Nukleáris Szövetség első csúcstalálkozóját. Ezen a magyar kormányfő kifejtette: a nagy mennyiségű elektromos áram olcsó, biztonságos, fenntartható és környezetbarát előállítása követelményének csak a nukleáris úton előállított elektromos áram tud megfelelni.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő Emmanuel Macron francia elnök (takarásban), Olaf Scholz német kancellár (háttal) és Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnök társaságában az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján 2024. március 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még