Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Washington belvárosában két ember meghalt, öten megsebesültek vasárnap kora reggel egy lövöldözésben - közölte az amerikai főváros rendőrsége, amely nagy összegű nyomravezetői díjat is felajánlott.

Az éttermekkel zsúfolt washingtoni negyed közelében történt erőszakos incidens után egy fegyverest keresnek, aki gyalog menekült el, a támadás indítékát vizsgálják.

A kiérkező rendőrök két áldozatnak csak a halálát tudták megállapítani, a sérülteket kórházba vitték, állapotukról nem adtak tájékoztatást.

A hatóságok összesen 50 ezer dollár (mintegy 18 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Kapcsolódó tartalom

Az újabb lövöldözés Washingtonban alátámasztja a közbiztonság nagymértékű romlására vonatkozó tényeket: 2023-ben az előző évhez képest az emberölések száma 35 százalékkal emelkedett meg. A főváros rendőrségének adatai szerint az autólopások és fegyveres autórablások száma közel megkétszereződött egy év alatt.

Az erőszakos bűncselekmények terjedésére reagálva jelentett be közbiztonsági intézkedés-javaslatot Muriel Bowser polgármester szerdán.

Az intézkedések között szerepel a fegyveres bűncselekmények után járó büntetések súlyosbítása, valamint nagyobb mozgástér a bírók számára, hogy az elkövetőket bírósági tárgyalás előtt őrizetben tarthassák. Pamela Smith rendőrfőnök a közelmúltban arra sürgette a helyi törvényhozókat, hogy szigorítsák meg a fegyveres bűncselekmények büntetési tételeit.

Kapcsolódó tartalom

Az amerikai fővárosban nagy mértékben növekvő bűnözés a közelmúltban gyakran szerepelt a média vezető híreiben, miután autórablás áldozatává vált több politikus és diplomata is, köztük egy kongresszusi képviselő is.

Washington közbiztonságért felelős polgármester-helyettese a közelmúltban egy kongresszusi meghallgatáson elismerte, hogy az Egyesült Államok fővárosa bűnözési válsággal küzd.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még