Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Elfogták a fegyveres túszejtőt, aki meglépett a rendőrök elől, hármas gyilkossággal gyanúsítják

Elfogta a New Jersey-i rendőrség azt a férfit, aki – miután három családtagját megölte Pennsylvania államban – a feltételezések szerint túszokat ejtve elbarikádozta magát egy családi házban – közölte a New Jersey állambeli Trenton város rendőrségi igazgatója helyi idő szerint szombaton este.

Steve Wilson elmondta, hogy a férfinak, a 26 éves Andre Gordonnak sikerült észrevétlenül elhagynia annak a lakóháznak a környékét, amelyről azt gondolták, hogy túszokkal együtt ott rejtőzik. A hatósági vezető arról számolt be, hogy szombaton a délutáni órákban a nyílt utcán ismerték fel a férfit, akit feltartóztattak, majd őrizetbe vettek. Közlése szerint a férfi ellenállás nélkül megadta magát.

Kapcsolódó tartalom

A New Jersey és Pennsylvania állam határán fekvő Trenton lakónegyedébe a korábbi beszámolók szerint a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, köztük bevetési egységek és túsztárgyaló is. Előzetesen a rendőrség azt közölte, hogy a lövöldözéssel gyanúsított férfi veszélyes, és mindenkit arra szólított fel, hogy maradjon otthonában.

A rendőrség pontosított beszámolója szerint a férfi szombaton reggel a Pennsylvania állambeli Falls Township településen két házban összesen három embert lőtt le ismétlőfegyverrel.

Kapcsolódó tartalom

Az egyik helyszínen megölte 13 éves húgát és 52 éves nevelőanyját; abban az otthonban három másik ember is tartózkodott, akiknek sikerült elrejtőzniük, így nem esett bajuk. Andre Gordon egy másik lakásban két gyermekének édesanyját, a 25 éves Taylor Danielt lőtte le, valamint a fiatal nő édesanyját megsebesítette. Az ott tartózkodó további három ember túlélte az erőszakos cselekményt.

A gyilkosságok után a férfi elmenekült, a közeli üzlet parkolójában autót szerzett, annak vezetőjét fegyverrel kényszerítve a jármű átadására.

Andre Gordon, a beszámolók szerint hajléktalan volt, és Falls Township környékén élt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Biztonságos helyre visznek otthonából egy lakót a New Jersey állambeli Trentonban 2024. március 16-án, miután egy férfi lőfegyverrel megölte három családtagját a szomszédos Pennsylvania államban, majd feltételezések szerint túszokat ejtve elbarikádozta magát a philadelphiai előváros egyik családi házában (MTI/AP/Matt Rourke)

Ajánljuk még