Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

Megtalálták a szlovák hatóságok péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nő holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy medvetámadás ért a környéken egy fiatal fehérorosz párt.

Az eset a Deménvölgy nyugati részén történt. A férfi és a nő túrázás közben találkozott a medvével. Különböző irányba menekültek az állat elől, amely ezután a 31 éves nőt vette üldözőbe. A férfi szem elől vesztette párját, hallótávolságon kívül kerültek egymással.

A rendőrség mentőakciót indított a felkutatásukra, de segítségül kellett hívnia a hegyimentőket, sőt, egy medvékre szakosodott csoportot is.

A férfit sértetlenül megtalálták, a nőt azonban csak holtan.

Az előzetes vizsgálatok alapján halálát súlyos fejsérülés okozta, miután lezuhant egy magaslatról – közölte szombaton a szlovák rendőrség.

A Sme szlovák lap információi szerint a pár a liptószentmiklósi Laziszkó községből indult el, de nem kijelölt túraútvonalon haladtak.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium a tragédiával kapcsolatban szombaton közölte: a rendőrség vizsgálja a tragikus esemény körülményeit. Amennyiben bebizonyosodik, hogy medvetámadás történt, arról tájékoztatást adnak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még