Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Orbán Viktor: Öröm volt meglátogatni Donald Trump elnököt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel tárgyalt Mar-a-Lagóban, Trump floridai rezidenciáján – közölte magyar idő szerint péntek késő este Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kapcsolódó tartalom

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyaltak Donald Trumppal és munkatársaival.

A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program – mondta Havasi Bertalan.

„Öröm volt ma meglátogatni Donald Trump elnököt”

– írta Orbán Viktor közösségi oldalán találkozójukat követően.

„Olyan vezetőkre van szükségünk a világban, akiket tisztelnek, és békét hozhatnak. Ő is közéjük tartozik! Jöjjön vissza, és hozzon békét, elnök úr!” – tette hozzá a magyar miniszterelnök.
Mint ismert a kormányfő több napos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban. Csütörtökön Washingtonban az amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány panelbeszélgetésén tartott előadást.

A miniszterelnököt kérdezték a magyar család- és gazdaságpolitika sikereiről és személyes politikai hitvallásáról is.

A közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet. A kormányfő sajtófőnökének tájékoztatása szerint a beszélgetésen elhangzott, hogy a világnak szüksége van egy mozgalomra, amely az igazságért, a hagyományokért, a családokért és az emberekért küzd.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor a panelbeszélgetés után a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai médiaszemélyiséggel, politikai stratégával.

Ezután Floridába utazott, ahol pénteken találkozott Donald Trumppal.

Ez volt a két politikus harmadik találkozója. 2019-ben Trump az Egyesült Államok elnökeként a Fehér Házban fogadta a magyar kormányfőt. 2022-ben pedig a New Jersey-i birtokára hívta meg Orbán Viktort.

Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalása Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Szakértők hangsúlyozzák: Donald Trump a napokban lényegében megnyerte a konzervatív párt előválasztását, miután ellenfele visszalépett. Ezzel minden bizonnyal ő lesz az amerikai jobboldal elnökjelöltje az idén ősszel esedékes elnökválasztáson.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még