Aktuális

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Késsel mészárolta le egy Srí Lanka-i diák az őt vendégül látó kanadai családot

A kanadai rendőrség egy 19 éves Srí Lanka-i diákot gyanúsít azzal, hogy késsel megölt hat embert, akikkel együtt élt Ottawában – közölte csütörtökön a főváros rendőrfőnöke.

Eric Stubbs ottawai rendőrfőnök szerint a Febrio De-Zoysa néven azonosított elkövetőt hatrendbeli gyilkossággal és egyrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.

Stubbs elmondta, hogy az áldozatok szintén Srí Lanka-i állampolgárok, akik nemrég érkeztek Kanadába. A halottak között van egy 35 éves nő és négy kisgyermeke, köztük egy két és fél hónapos csecsemő, valamint a család egy 40 éves ismerőse. A hetedik áldozat a családapa, akit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A feltételezett elkövetőt szerdán éjszaka fogták el, röviddel a bűncselekmény elkövetése után.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök borzalmas tragédiának nevezte a történteket.

Az ilyen erőszakcselekmények ritkaságnak számítanak Kanadában. Az egymillió lakosú Ottawában tavaly 14, az azt megelőző évben pedig 15 gyilkosságot követtek el.

Kiemelt kép: A halottkémi iroda munkatársai a helyszínen, a kanadai Ottawa peremvárosában, Barrhavenben 2024. március 7-én, miután hat halott embert: négy gyermeket és két felnőttet, továbbá egy súlyos sebesültet találtak egy házban. A halálokok egyelőre nem ismeretesek, a rendőrség egy gyanúsítottat őrizetbe vett. (Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Patrick Doyle)

Ajánljuk még