Időjárás

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

Lelőtte egy rendőr a kórházban tüzet okozó, zavarodott nőt, súlyosan megsérült

| Szerző: hirado.hu
A német rendőrség különleges egységének (SEK) egyik tagja lelőtte azt a 65 éves asszonyt, aki hétfő délután játékfegyvert fogott az aacheni kórház ápolóira, majd elbarikádozta magát, és petárdákkal tüzet okozott a folyosón. Amikor később a zavart elmeállapotú nő kezében egy robbanószergyanús tárggyal elindult a rendőrök felé, az egyik kommandós meglőtte. Az asszony súlyosan megsérült, a kórház orvosai kezelik.

Kedd reggel a német sajtó újabb részleteket közölt az aacheni kórházban hétfő este előállt veszélyhelyzettel kapcsolatosan. A rendőrség közlése szerint a 65 éves nő valószínűleg öngyilkos akart lenni, miután kiégett a lakása.

Az asszony hétfő délután – mint később kiderült, műanyagból készült – fegyvert fogott a kórház fizikoterápiás részlegén dolgozó ápolókra, majd több órára elbarikádozta magát az egyik kórteremben.

Ezt követően, a jelentés szerint 22:38-kor elhagyta a termet, és pirotechnikai eszközökkel kisebb tüzet okozott a folyosón.

Kapcsolódó tartalom

A zavarodott nő – a rendőrség szerint – egy gyanús tárgyat tartott a kezében, majd amikor elindult a rendőrök felé, a különleges egység egyik tagja lelőtte. A nő a lövés következtében súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínen orvosi ellátásban részesült – számolt be kedden reggel a német Focus Online.

A kölni rendőrség kedd reggeli jelentése szerint a 65 éves nő lakása a közeli Eschweilerben hétfő délután kiégett, feltehetően maga az asszony okozta a tüzet. A lövés okozta sérülések jellegéről további részleteket nem közöltek, a nőn kívül más személy nem sérült meg az akcióban.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még