Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Többen meghaltak egy odesszai lakóházat ért orosz dróntámadásban

Heten meghaltak, köztük egy hároméves gyerek és egy nő a csecsemőjével, amikor orosz drón csapódott egy többemeletes lakótömbbe szombaton a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban.

Az odesszai mentők most találtak rá az anya és három hónapos kisbabája holttestére” – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Ihor Klimenko belügyminiszter.

A hatóságok közlése szerint az esetnek nyolc sérültje is van. A romok alól öt embert, köztük egy gyereket sikerült élve kimenteni. A mentők folytatják a kutatást a romok alatt rekedtek után -– közölte Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Oroszország folytatja a harcot a civilek ellen. (…) Az egyik ellenséges drón egy odesszai lakóépületet talált el, 18 lakás megsemmisült. A Zelenszkij által közzétett videón egy lakóház látható, amelynek jelentős része megsemmisült, és több tucat mentő igyekezett átgázolni a törmelékeken.

Kapcsolódó tartalom

Zelenszkij szerint a lakóépületbe egy iráni gyártmányú Sahed drón csapódott, olyan, amelyekből Oroszország több ezret indított a háború kezdete óta.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegram-csatornáján közölte, hogy Ukrajna szombaton Kelet-Ukrajna felett lelőtt egy Szu-34 orosz bombázógépet.

Kiemelt kép: mentőalakulatok tagjai eltakarítják a romokat, miután orosz dróntámadás miatt megrongálódott egy lakóépület a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban (Fotó: MTI/EPA/Igor Tkacsenko)

Ajánljuk még